Recept

Verse tomatensoep

Image

Vegan smoothie met blauwe bessen

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een soeppan op het vur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg daarna het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog maar minuten koken.

Stap 2

Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Proef of de soep nog een beetje peper en zout nodig heeft. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum.

Ingrediƫnten

  • 1 ui (gesnipperd)

  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)

  • 750 gr. romatomaten (in parten)

  • 750 ml. water

  • 1 groentebouillontablet (Maggi)

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • scheutje kookroom

  • 2 eetlepes olijfolie

  • Optioneel: verse basilicum

Eet smakelijk !

Image